ANMÄL DIG HÄR
EN DJUPDYKNING I SVENSKA FOLKVISOR
Är du sugen på att bada i folksång? Här får du prova på olika tekniker och tillsammans med andra experimentera med klang, improvisation och stämsång. Varmt välkommen att utforska möjligheterna i folkmusik under ledning av Maria Misgeld och med hennes digra repertoar.
Målgrupp och förkunskaper
Kursen är öppen för alla från 18 år och uppåt med sångvana och vilja att utvecklas inom genren folkmusik.

Mål
Fördjupad kunskap i repertoar, stämsång och teknik.
Innehåll och upplägg
Du får lära dig visor och stämmor på gehör ur Maria Misgelds digra repertoar. Tema för terminen är traditionellt och nyskrivet material i arrangemang av Maria Misgeld. All undervisning sker på gehör. Vi arbetar i både större och mindre grupper där varje sångare är lika viktig och vi tar gemensamt ansvar för helheten. Max antal deltagare på kursen är 30.

Sammankomster:
8 september
29 september
20 oktober
17 november

Studiematerial
Studiematerial och repertoar delas ut av kursledaren samt utformas fortlöpande av medverkande deltagare under kursens lopp. Deltagare skall själv tillhandahålla inspelningsutrustning samt anteckningsblock och penna.

Feedback från tidigare deltagare:
”Intensivt och samtidigt lugnt. Vi hann med mycket, men det var aldrig stressigt. Jag är jättenöjd! Vi har gjort ganska avancerade saker som ändå gick lätt. Också det att vi gjorde egna små arr. Allt har varit toppen!”
”Roligt, inspirerande! Bra med lite prat/teori om det vi gör… Bra med trall, kulning, göra stämmor – ja allt! Lite läskigt, men väldigt bra och roligt att kula inför varandra.”
”Jätteroligt och utvecklande, jag har lärt mig att lägga stämmor, borduner, massa nya sånger, sjunga i ensemble och fantastiskt kul att gräva i och utforska den svenska folkmusiken.”
”Kul, roligt, jätteintressant att fördjupa sig och även få lite mer teori. Roligt att lära sig lägga ostinator, jobba i gruppen och även prova solo!”
”Bra på alla sätt, roliga sånger, proffsigt.”
”Kul och utvecklande att få jobba med sångteknik och utsmyckningar på djupet. Det var spännande att få prova på att vara solist och göra egna stämmor.”

Category : Now